Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Отстранени от Ордена
Списък с лица, отстранени от структурите на Ордена

Внимание!

Лицата посочени в този списък са с прекратено пълноправно членство, отнети са им всички права и правомощия на Рицар Тамплиер, отнети са им всички Рицарски Санове и Благороднически Титли, отстранени са от Великия Mагистериален Приорат на България и са изключени от Ордена на Рицарите Тамплиери от Йерусалим - O.S.M.T.H. Имената им са заличени от световния Тамплиерски Регистър.

1. Г-н Юлиан Димитров - Отстранен за груби нарушения на морала на Братството и погазване на Рицарските Чест и Достойнство.

2. Г-н Милко Балтов - Отстранен за груби нарушения на морала на Братството и погазване на Рицарските Чест и Достойнство.

 

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Негово С. Височество Дом Фернандо Пинто Перейра де Соуса Фонтес Велик Магистър и Принц Регент на O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите