Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Изявления Ватиканът започна разследване на процеса срещу Ордена на Храма
Ватиканът започна разследване на процеса срещу Ордена на Храма

Според наскоро (края на 2005 г.) публикувана информация, наскоро след като е бил избран, Папа Бенедикт ХVІ поискал документи, свързани с Ордена на Храма. Новините потвърждават, че това, което е било пазено като голяма тайна в продължение на векове, може да стане отправна точка за разследване, проведено от Ватикана, което цели да преразгледа процеса и присъдата срещу Ордена на Храма. Това становището на Ватиката е в резултат на постоянните безбройни молби, изпратени от личности от различни области като християнство, култура, история и академични изследвания, и е директно следствие от съществуващите доказателства, които водят до заключението, че процесът срещу Рицарите Тамплиери е бил заговор, целящ да забрани и разпусне един Орден, който се славел като най-важния пазител на християнството измежду всички християнски рицарски ордени.

Според информация, публикувана в местната преса на Хъртфоршир и веднага след това цитирани от други медии от Великобритания, измежду които Инсайдър, Таймс, Индипендънт, Гардиън и наскоро Инигма, Папа Бенедикт ХVІ се е свързал с някои историци и архивари от Хъртфордшир с цел да разкрие и възстанови всички сведения, свързани с Ордена на Храма и главно да установи кои са лигитимните потомци и наследници на Ордена. Надеждите са, че това е първата стъпка към официален контакт с Ордена на Храма.

В пълно съответствие с решението на Ватикана, Великия Приорат на Испания започна кампания в Интернет, която цели да го подкрепи и да предизвика повторно разследване на процеса срещу Ордена на Храма.

Единствената цел на тази кампания е реабилитацията на Ордена на Храма от Ватикана. Участниците в нея споделят мнението, че обвиненията, повдигнати срещу Ордена, не са истина и са измислени, признанията са изтръгнати от Рицарите с мъчения и единствената причина да се прави това е организираната конспирация, ръководена от Краля на Франция Филип Хубави.

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите