Днес Православната Църква чества:

Св. равноапостол Аверкий, епископ Йераполски, Чудотворец († 167 година),Св. Седем отроци от Ефес: Максимилиан, Иамвлих, Мартиниан, Дионисий, Антонин, Константин (Ексакустодиан) и Иоан († ок. 250; 408-450 година),Св. мъченици Александър епископ, Ираклий войн, и 4 жени: Анна, Елисавета, Теодотия и Гликерия († II-III век),Икона на Пресвета Богородица "Казанска".
 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Интервюта Еволюцията на съвременната наука започва от земите на България
Еволюцията на съвременната наука започва от земите на България
Сряда, 28 Октомври 2009 10:53

Интервю с Христо Смоленов

Публикувано в списание BEAUTY, бр. 116, май, 2009

интервюто взе Невена ТОДОРОВА 

Има исторически находки и съкровища, които завинаги променят света и налагат пренаписване на историята. Обикновено подхождаме скептично към всяка нова истина, но наслояването на научни аргументи в нейна полза, рано или късно, преобръща представите и ни кара да се вгледаме по-задълбочено в едно напълно ново „вчера” и едно неочаквано „утре”.

 

Орден на Тамплиерите - Христо Смоленов, KTJ

В следващите редове г-н Христо Смоленов, Висш Офицер на Великия Магистрален Приорат на България “Свети Иван Рилски” от Ордена на Рицарите Тамплиери от Йерусалим, ме накара да погледна с други очи на праисторическия човек, да разбера интересни неща за най-древната цивилизация, да бъда горда с българския си произход и да открия, че максимата „Красотата ще спаси света” е напълно научно аргументиран факт. Време е световната история на цивилизацията да бъде променена, а българите – да бъдем достойно поставени в самото й начало.

Стартът на този процес вече е даден с новата книга на Христо Смоленов „АРХЕО-ЛОГИКА”.

 

Г-н Смоленов, на какво е посветена новата ви книга и ще наложи ли тя началото на пренаписване на световната праистория?
Мои съавтори в книгата „АРХЕО-ЛОГИКА” са Христо Михайлов и Владимир Божилов. Идеята е заедно да докажем, че българските земи са родината на най-древните наука и цивилизация на света. Имахме възможност да се докоснем до находките от Варненския енеолитен некропол, открит през 1972 година. Изследванията с радио-въглероден анализ са показали, че по тези земи е съществувала цивилизация още от 4600–4200 г. пр.Хр. Става дума за епоха, коята предхожда с 2000 години Хеопсовата пирамида и Стоунхендж. Това е най-древна цивилизация не само в Европа, но и в света. Хипотезата ни ще получи потвърждения, които – надяваме се – ще разбунят духовете. За нас това не е самоцел. Само така могат да се променят традиционните и, до голяма степен, инерциални виждания за първоучителите на европейската култура.
Великите цивилизации имат своите велики предшественици, които често остават неизвестни или подценени. Разбира се, това е белег за автентичност – колкото по-голяма е една истина, толкова повече усилия се правят за нейното премълчаване или преиначаване.

С какво ще се промени светът, след като бъде дадена гласност на откритието ви?
Откритието ни ще покаже, че началото на науката и цивилизацията идва от Черноморието. Дали под водите му се крият останките на митичната Атлантида? Може би ще разберем това след време. При всички случаи Варненското съкровище означава не само пренареждане на фактите, а истинска революция на Смисъла. За мнозина това може да е неочаквано и дори неприемливо, поради ненаучни предубеждения. Но е факт – еволюцията на съвременната наука започва от цивилизацията във Варна.

Има ли и каква е връзката между изследванията на Леонардо да Винчи, числото на Фибоначи и находките от Варненския енеолитен некропол?
Всички те са насочени към разшифроване на красотата и елегантната истина за света. Варненската цивилизация съдържа кодовете, които използва великият изследовател и художествен мислител Леонардо да Винчи. Разшифроването им започва с труда на Тамплиерите и по-специално с работата на италианския
математик Фибоначи. В предметите от Варненското съкровище има синтез на художествено и научно изящество. Златното сечение се среща за първи път тук. Варненската цивилизация е въплътила тези математически съотношения в златни еталони. Те са така майсторски изработени, че спокойно могат да минат за украшения – и досега са ги възприемали именно като такива. Всичко започва от Варненската култура, а Леонардо осъвременява култа към красивото, пречупвайки го съобразно епохата си. Не е случайно, че основната сюжетна линия в „Шифърът на Леонардо” на Д. Браун е също тази. Зад декоративните качества на предметите от Варненското съкровище се крие научно съдържание и практически функции, благодарение на които хората от петото хилядолетие преди Христа са могли да се ориентират, да измерват ъгли с поразителна точност, да се придвижват в непознати земи и морета. Изработили са първите пергели и транспортири, уреди за навигация и свещени предмети с научно предназначение.

Историята помни, че всяко голямо откритие е поредният ключ към разгадаването на следващата цивилизационна загадка. Накъде ни водят всички тези из-следвания?
Рицарите Тамплиери казват, че истинската светлина идва от изток… Зората на световната наука започва от европейския изток – т.е. от Варненската цивилизия. Всички наши изследвания показват именно това. Осмислянето на света чрез красотата и истината е профилактика срещу истеризацията на обществото, срещу омразата и омагьосания кръг на парите и властта.

Съществува ли обвързаност между мисията на Рицарите Тамплиери и находките от Варненския енеолитен некропол?
Да, съществува. Вярвам, че първоизточникът на свещеното знание, което търсят Рицарите Тамплиери, е именно Варненският енеолитен некропол. От самото си основаване Орденът има силен интерес към археологията – доказателство са изключителните изследвания на Соломоновия храм и Египетската цивилизация. Те желаят да се докоснат до красотата и истината на свещените предмети, търсят закономерността в божественото и космическото. Мога да кажа, че Рицарите Там- плиери са предкласиката
на Ренесанса.

От вашите сензационни изследвания излиза, че ние сме потомци на най-древната цивилизация в света. Вярвате ли, че все още носим гените й?
Да, вярвам и се надявам да продължим стъпките си в Европа с много повече самочувствие и увереност в способностите си. Именно по нашите земи откриваме критерии за цивилизованост и наличие на система от знания, която поставя основите на приложната наука. Нито една известна култура преди нея не разполага с подобна система. Смятаме, че ние сме носители не само на биологичните гени на Варненската цивилизация, но и на гените на духа. Ще се опитаме да докажем връзката на някои варненски артефакти с руните, т.е. с писмените знаци на група от древни народи – сарматски, кимерийски и прабългари. Във втория том на книгата ще покажем точно това изследване. Сега смело мога да заявя, че именно от нашите земи към Европа потеглят три големи просвещения – на Кирил и Методий, на Орфей и Предорфическо, което тръгва с енеолитната цивилизация от Варна. И в този смисъл, еволюцията на научното мислене започва от свещените земи на Родината ни.

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите