Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Изявления Изявление на Великия Марешал на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Изявление на Великия Марешал на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Петък, 29 Август 2008 13:17

До Благородния Рицар Велик Кръст Асен Асенов

Велик Магистериален Приор
на Върховния Военен Орден на Рицарите Тамплиери на Йерусалим –
Велик Магистериален Приорат на България

Велики Приоре,
Днес сутринта (29.08.2008г.) станах неволен свидетел на едно интервю по телевизия bTV на г-н Румен Ралчев, който нарече себе си „Велик Приор на Ордена на Тамплиерите – Велик Приорат на България”. Искам да изразя искреното си възмущение от факта, че един човек, който претендира за такъв висок пост в Ордена на Храма не знае основни неща от Тамплиерството, каквито ги знаят дори и нашите Постуланти.
Не знае, че България има своя Велик и при това Магистериален Приор и оттам и Велик Магистериален Приорат, цитира някакви правила за членство и прием, които повече приличат на условия за членство в профсъюзна организация, а не в Орден.


Има тотално объркана представа за това как се сформира Приорат и Командерии. След като е озаглавил неговата организация „Орден на Тамплиерите” поне да попита за някои неща за да му кажем какво поведение трябва да има пред обществото, пред хората. Защото с липсата си на познание ги обърква, както обърква и своите си членове да вярват в нещо, коета няма нищо общо с Тамплиерството.
Г-н Румен Ралчев демострира крещящо противоречие с християнските норми, въпреки претенциите му. Понятието „смирение” му е много чуждо и на мене ми е много чудно как може в едно изречение да се каже, че не си прави ПР и същевременно пред цялата аудитория да се хвали какво прави?!
Още едно голямо противоречие е факта, че г-н Ралчев говори за особено труден прием, а в същото време в организацията му имало над 320 членове. Ако това не е масова организация – здраве да е.
В заключение, Ваше Превъзходителство бих искал да изразя моята загриженост от факта, че на обществото, на хората, на нашия народ се подават изкривена и до голяма степен лъжлива информация от хора, като горецитирания г-н Ралчев. Тоталното непознаване на Тамплиерството води до създаването и популяризирането на организации, които живеят главно в медиите и за съжаление объркват и без това обърканото съзнание на българските граждани.

 

Оставам Ваш и в служба на Ордена на Храма,

Le Grand Marechal de
Magnus Prioratus Magistralis Bulgariae (превод за г-н Ралчев: Велик Магистериален Приорат на България)
Magnum Magisterium Porto
Non Nobis, Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите