Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Изявления Изявление на Командерия Плевен на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Изявление на Командерия Плевен на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Петък, 29 Август 2008 13:53

До Рицаря Велик Кръст Асен Асенов

Великият Магистериален Приор
на Ордена на Рицарите Тамплиери от Йерусалим 

 

Ваше Превъзходителство,

Пиейки сутрешното си кафе, станах неволен зрител на интервюто на Румен Ралчев, което BTV излъчи на 29 Август в Сутрешния блок.
Чалгата в обществото ни е повсеместна. Тя е толерирана повече от 18 години и от медиите. Те прокарват определена политика на дезинформация на народа. Така много по-лесно се манипулират зрителите и много по-лесно може да им се внуши, че някой е "Тамплиер", а друг е "Аполон". Вярно, че в България би трябвало да действа правото на свобода на словото. В България, обаче, всеки, който си плати, може да изнесе невярна информация и то безнаказано. Аз изразявам най-искреното си възмущение от излъченото интервю по BTV, медия, която претендира за обективност.


Що се отнася до г-н Румен Ралчев, то за всички е видно, че той не е запознат с Устава и традициите, с правилата за приемане в Ордена. Същият изтъкна личното богатство на всеки кандидат като едно от условията за приемане. Изключително съм горд, че работя в Ордена рамо до рамо с много стойностни и честни, качествени и принципни Братя и Сестри! Щастлив съм от факта, че не съм част от група разглезени богаташи, които се чудят как да си купят повече слава и титли, но те не знаят, че да си Рицар Тамплиер е преди всичко Призвание.
Латинската редакция на Устава се състои от Увод, 72 члена и включва протокола от Събора. Първите осем члена уреждат религиозните задължения на Братята. Следващите 11 члена се отнасят до всекидневните правила. По-нататък се определя външният облик на братята, а след това се изброяват изискванията за въоръжение и снаряжение. Следващите членова на Устава предписват подчинение на Магистъра. Последните указания са с по-разнообразно съдържание.
Вярно, че днес Орденът е разчупил строгите си монашески черти. Въпреки това, някои основни принципи остават непроменени и до днес. Пак според същия Устав, от Тамплиерите се изисква да не се хвалят със своите прегрешения, нито с безразсъдните си постъпки.Тъй като Румен Ралчев не е един от Нас, истинските Тамплиери, той не е длъжен да спазва Нашите Правила и Принципи.
Юг Дьо Пейен и неговите събратя въплъщават идеала за Рицар. Ние, техните приемници продължаваме неповторимия им стил на поведение и начин на живот! Хора като Румен Ралчев проявяват интерес към Тамплиерството, но само за да извратят неговата история и да търсят начини за собствено облагодетелстване!
АЗ ОФИЦИАЛНО СЕ РАЗГРАНИЧАВАМ ОТ ТЯХ!

В Служба на Ордена на Храма,

Рицар Гълъбин Борисов
Комендант на Командерия "Св. Архангел Михаил" гр. Плевен

гр. Плевен
29.08.2008 A.D.

 


 До
Рицаря Велик Кръст Асен Асенов

Велик Магистериален Приор
на Ордена на Храма в България

Велики Приоре,
Повод за това писмо е интервю, което гледах. Много от нещата в България са едно голямо недоразумение и интервюто на г-н Ралчев е поредното от тях. Тамлиер е този, на когото Рицарството е дадено от Господ, а не този, който търси медийна изява. Има един легитимен Орден на Тамлиерите и това е нашият има само един Велик Магистериален Приор и това сте Вие, Великият Магистериален Приор на Великия Магистериален Приорат на България, Рицарят на Великия кръст Асен Асенов, а не г-н Ралчев.
Апелирам да не се обръща внимание на "медийните звезди", а да носим добродетелта в сърцата си.


В служба на Ордена на Храма,
 Рицар на Ордена на Храма Яни Костадинов

 


 До
Рицаря Велик Кръст Асен Асенов

Велик Магистериален Приор
на Ордена на Храма в България

Чрез Великия Секретар на Великия Магистериален Прирорат – България

 Ваше Превъзходителство, Велики Приоре!
Скъпи Братя и Сестри Благородни Рицари и Дами от Великия Магистериален Приорат на Ордена на Рицарите Тамплиери на България!
Без да се впускам в коментар на недостойното поведение и думите, казани от г-н Р. Ралчев в интервю по BTV, демонстриращи пълна липса на Тамплиерски принципи и идеали и доказващо скромни съждения на един обикновен бодигард, които абсолютно противоречат на девиза на Рицарите Тамплиери:  

„Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo Da Gloriam!”
“Не нам Господи, не нам, на Твоето име дай слава!”

Искам да изразя своята искрена радост от факта, който проличава в този момент, че почти девет вековната история, традиция и ценности на Ордена на Храма се отстояват от истински и достойни наследници на Благородния Рицар Жак Дьо Моле - Велик Магистър, водени от Вас, Великия Магистериален Приор на България.
Бог да пази Вас и Братята и Сестрите от Ордена на Храма!

В служба на Ордена на Храма,
Иван Цанков, КTJ
от Великия Магистериален Приорат на България

Non Nobis, Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo Da Gloriam! 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите