Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Изявления Годишнина от трагичната смърт на Великия Магистър Жак дьо Моле
Годишнина от трагичната смърт на Великия Магистър Жак дьо Моле

 700 години живот след смъртта!

18 март – дата, която Историята е отредила като ден на смъртта на Великия Магистър Жак дьо Моле и на Вярата, в името на която на този ден сформираме за пореден път нашата Голяма и Велика Верига на Любов по целия свят.

Седем века, в които пламъкът от кладата осветява трудния, но изпълнен със справедливост и преданост, с Вяра и доблест път на Братството!

В дните 21 – 23 март лето Господне 2014 (896 година на Тамплиерите) в Париж, Великият Приорат на Франция традиционно бе домакин на едно от най-знаменателните Международни събития за световното Тамплиерство – поклон пред саможертвата и паметта на Великия Магистър Жак дьо Моле.

Тази година то бе изключително мащабно и тържествено, тъй като се навършват 700 години от този трагичен момент от нашата история.

Над 800 Тамплиери и гости от цял свят отдадоха почитта си и преклониха глава на мястото, където от пламъците на кладата 23 тия Велик Магистър се е пренесъл във вечността. 

На този Исторически Световен Събор, Великият Приор на Ордена на Храма в България бе придружен от петнадесет Тамплиери, които представиха достойно Великия Магистериален Приорат на България.

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите