Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Честване на празника Успение на Пресвета Богородица
Честване на празника Успение на Пресвета Богородица

 Честване на празника Успение на Пресвета Богородица.

 

В деня, когато Православната църква чества Успение на Пресвета Богородица – петък на 15 август лето Господне 2014, за да почетем големия Християнски празник, Братството от Дома в Пловдив посети Бачковския манастир „Успение Богородично”, където бе организирано изключително тържествено отбелязване на Празника.

Още вечерта на 14 срещу 15 август, Тамплиери от състава на Командерията на Пловдив взеха участие в литийно шествие с празничната икона на Успение Богородично и копие на Чудотворната икона на манастира, носени от представители на Националната гвардейска част, а след тях свещенослужителите и игуменът със св. Плащаница на Пресвета Богородица – символ на погребението на пресветата Дева. След литийното шествие, Тамплиерите присъстваха и на тържествената св. Литургия за празника Успение на св. Богородица в Храма на манастира.

Рано сутринта на 15 август към Братята се присъединиха още Рицари и Дами от Дома в Пловдив, когато в двора на манастира бе отслужен водосвет за здраве и лития за Храмовия празник.

Това литийно шествие се извършва за първи път от 200 години насам - през тази година големия Християнски празник  се чества особено тържествено, като символ на  преклонение пред нашата всеобща християнска Майка и молитвена Застъпница Св. Богородица.

След посещението на Бачковския манастир се състоя и празничен Братски обяд.

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите