Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Национален Събор на Великия Магистериален Приорат на България.
Национален Събор на Великия Магистериален Приорат на България.

 В дните петък, събота и неделя на 22-24 август лето Господне 2014 (896 A.T.), се проведе Национален Събор на Братството от Ордена на Храма в България, по повод отбелязване на две важни дати – Успение на Свети Иван Рилски Чудотворец – Патрон на Великия Приорат на България и Денят на Свети Бернар от Клерво – почитан от световното Тамплиерство.

В първата част на Събора бяха представени Доклади, посветени на двамата Светци, които изпълниха залата и Братството с емоционален заряд и висок дух.

Нашият Патрон – най-великият Български Светец, небесен закрилник и покровител на Българския народ и Бащата на Тамплиерството, притежаващи всички човешки ценности и живяли отдадени на Христовата вяра  и в помощ на хората, са пример, който, ние Храмовиците следваме, за да изпълним със смисъл своето съществуване, какъвто те са намерили в служба на Господ и хората.

Във втората част на Събора бе представен отчет за дейността на Командерията на София по случай петата годишнина от Ритуалното й освещаване.

В деня неделя сутринта, Тамплиерите и Новисите посетиха църква, за да се помолят Господ  да закриля делата им за прослава на Неговото име и в служба на Ордена на Храма.

Заедно и спазвайки своите традиции, Братството от Великия Приорат на България отбеляза достойно и подобаващо тези значими дати.

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите