Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Национален Събор на Ордена на Храма в България
Национален Събор на Ордена на Храма в България

В деня на Св. Трисветители велики архиереи: Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст. Св. благоверен цар Петър Български, се проведе Събор на Великия Приорат на България.

В първата част от Събора бе даден отчет за свършеното от Братството от Ордена на Храма в България за лето Господне 2015.

След това Великият Магистериален Приор представи Програмата за дейността на Великия Приорат на България за 898 година на Тамплиерите. Накрая обобщи и представения отчет за работата през изминалата 2015 година.

Във втората част бе отбелязана годишнина от Ритуалното освещаване на Дома в Пловдив, като бе представен Доклад по темата.

Комендантът на Пловдив назначи ритуално Рицари на Постове в Офицерския Съвет на Командерията и повиши в степен Оръженосец Сержанти от състава на Дома.

Братята и Сестрите от всички структури на Великия Приорат на Ордена на Храма в България отправиха своите поздрави към Братството от Дома в Пловдив за добре свършената работа през изминалите пет години.

На края Великият Приор на България и Братството си пожелаха да имат здраве и сили за още много добри и Богоугодни дела в служба на Ордена на Храма.

Тамплиерското събитие по традиция завърши с празничната и тържествена за случая Братска вечеря. 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите