Днес Православната Църква чества:

Св. равноапостол Аверкий, епископ Йераполски, Чудотворец († 167 година),Св. Седем отроци от Ефес: Максимилиан, Иамвлих, Мартиниан, Дионисий, Антонин, Константин (Ексакустодиан) и Иоан († ок. 250; 408-450 година),Св. мъченици Александър епископ, Ираклий войн, и 4 жени: Анна, Елисавета, Теодотия и Гликерия († II-III век),Икона на Пресвета Богородица "Казанска".
 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Събор на Дома в Пловдив
Събор на Дома в Пловдив

В деня на Св. първомъченица и равноапостолна Текла. Преп. Коприй, събота на 24 септември лето Господне 2016 (898 A.T.) се проведе Събор на Дома в Пловдив на тема: „11 години Тамплиерство в България”.

Висока чест на Братството оказа с присъствието си Н. Пр. Великият Приор на Ордена на Храма в България, придружен от Братя Тамплиери от Дома в София.
След направения отчет на Братството за всичко свършено от предходния Събор до настоящия и набелязване на предстоящите задачи пред Дома в Пловдив, бяха представени: Доклад по темата на Събора и слово на тема „108 години от обявяване на независимостта на България”.
Също така Великият Приор на Войската на Храма в България тържествено връчи Дипломите на новоинвестирания Рицар и на повишените в Рицарски Сан за достойна служба, Братя и Сестри Тамплиери от състава на Командерията на Пловдив.
По традиция Съборът завърши с Братска вечеря.
 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите