Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Юбилеен Национален Събор Инвеститура на Великия Приорат на България
Юбилеен Национален Събор Инвеститура на Великия Приорат на България

  

В тези дни се проведе Национален Събор по повод 10 години Велик Магистериален Приорат на България.
Тридневния форум бе уважен от многобройни делегации начело с Великите Приори на Ордена на Храма във Франция, Испания, Щвейцария, Скандинавия, Холандия, Румъния, Гърция, Сърбия, Уелс и Македония, както и от официални представители на Ордена на Храма от Португалия, САЩ, Белгия и Чехия. Националния Събор бе посетен и от делегация на Ordo Baliolensis, начело с Великия Приор на Германия.
Братството от Ордена на Храма в България даде отчет за свършеното през тези изминали години, през които Тамплиерите работиха упорито и с твърда воля за запазване на Християнските ценности, градиха отношения, съблюдаваха и установиха Тамплиерските традиции по земите български. Освен това Братството от Ордена на Храма в България през тези 10 години насърчаваше и подпомагаше дела на християнско милосърдие и благотворителност в подкрепа на слаби, онеправдани и бедни.
По време на това значимо за Ордена на Храма в България събитие, Великият Магистериален Приор на България инвестира в Рицарски сан и прие в Ордена на Храма Оръженосци от структурите на Великия Приорат на България и Дома на Храма в Чехия.
По време на Тамплиерското събитие Великият Приор на България връчи  Награди и Отличия на Великия Приорат на България.
Ордена на Храма никога не е преставал своето съществуване. И ние, Тамплиерите от Великия Приорат на България, като част от това Велико Братство смирено продължаваме да отстояваме изконните Християнски добродетели, да работим и служим така, че с нашето поведение и дела да бъдем достойни за нашите предци - легендарните Рицари Тамплиери!      
 
 
 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите