Днес Православната Църква чества:

Възкресение Христово. Преп. Теодор Сикеот
 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало
Филип дьо Мили

Philippe de Milly ou Philippe de Naplouse
1128?? – 1178 г.
 

Велик Магистър от 1169 г. до 1171 г.

Орден на Тамплиерите - Филип дьо Мили

Филип дьо Мили (или Филип дьо Наплуз) е роден в Светите земи, син на Ги дьо Мили. Произхожда от стар пикардийски род, заселил се в Сирия. Член на кралската курия. Като светски рицар през 1148 г. участва в обсадата на Дамаск, а през 1153 г. в обсадата на Аскалон. Името му често се споменава в хрониките на Гийом от Тир. Сключва брак с Изабел, дъщеря на Бодуен III и получава като зестра Трансйорданската сеньория, която към 1140 г. заменя за земите на Наплуз близо до Йерусалим. Любопитен е фактът, че Филип дьо Мили става Брат от Ордена на Тамплиерите след смъртта на жена си, а няколко дни по-късно вече е Mагистър на Ордена. На 13 Август 1169 г. той подписва съставената в Наплуз кралска грамота като Филип дьо Наблуз, а на 20 Август 1169 г. се подписва като Филип – Велик Магистър на Ордена на Храма. Много скоро Филип дьо Мили полага клетва като Велик Магистър и през 1171 г. съпровожда крал Амори I в Константинопол. Веднага след това се оттегля от поста си и става монах в цистериански манастир. В един църковен документ е упоменато, че умира през Април 1178 г.

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите