Днес Православната Църква чества:

Св. равноапостол Аверкий, епископ Йераполски, Чудотворец († 167 година),Св. Седем отроци от Ефес: Максимилиан, Иамвлих, Мартиниан, Дионисий, Антонин, Константин (Ексакустодиан) и Иоан († ок. 250; 408-450 година),Св. мъченици Александър епископ, Ираклий войн, и 4 жени: Анна, Елисавета, Теодотия и Гликерия († II-III век),Икона на Пресвета Богородица "Казанска".
 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало
Арман дьо Перигор

Armand de Perigord
1178-1244 г.
 

Велик Магиктър от 1232 г. до 1244 г. (1247? г.)

Орден на Тамплиерите - Арман дьо Перигор

Арман дьо Перигор, наричан също Ерман дьо Пиер-Грос (Hermann de Pierre-Grosse), произхожда от рода на графовете Перигор. Встъпва в Ордена на Храма в съвсем ранна възраст. От 1205 г. до 1232 г. е Командор на провинциите Сицилия и Калабрия. През 1232 г. е избран за Велик Магистър. Повежда своите рицари в множество походи срещу позициите на мюсюлманите около Тивериадското езеро и градовете Кана, Сафет и Сафория. В същото време Арман дьо Перигор е въвлечен в конфликти с ордените на Хоспиталиерите и Тевтонците, дължащи се на различното им мнение с кой от султаните, на Дамаск или Кайро, да сключат споразумение. През Октомври 1244 г. Тамплиери, хоспиталиери и тевтонци, най-накрая помирили се, заедно със султана на Дамаск, влизат при Газа (Ла Форби) в битка с армията на египетския султан. На 18 Октомври франко-мюсюлманската коалиция претърпява поражение. Над 30 000 мъртви лежат на бойното поле. Арман дьо Перигор е пленен и въпреки опитите да бъде откупен, умира в плен през 1247 г. Според други източници той е убит на 18 Октомври 1244 г., също като Великия Магистър на Хоспиталиерите, в битката при Газа.

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите