Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Изявления
Изявления
Една година от мирната кончина на блаженопочиналия Български Патриарх и Софийски Митрополит Максим

  София, 6 ноември лето Господне 2013 (895 A.T.)

 
До Негово Светейшество
Българския Патриарх Неофит
До Светия Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия!
 
Ваше Светейшество,
Ваши Високопреосвещенства,
 
 
                                                                 „Аз съм вечносъществуващият“ (Изх.3:14)
      Днес – една година от мирната кончина на блаженопочиналия Български Патриарх и Софийски Митрополит Максим, ние – Храмовиците от Великия Приорат на България с молитвено преклонение отдаваме почит пред светлия образ на смиреномъдрието, търпението, милосърдието и любовта : „Със светиите упокой, Христе, душата на твоя раб там, където няма болка, ни печал, ни въздишка, но цари безкраен живот...”
В паметта ни завинаги ще останат  праведните стъпки, които извървя един истински застъпник на Христовата вяра и  на българския народ до сетния си дъх.
Неговият пречист образ и  достоен земен път  е озарявал десетилетия вярващите и  е пример за нас – бедните воини на Христа, за които Вярата е духовна сила, а  родолюбието и християнското благочестие - основни ценности. 
Поклон пред дългогодишната безкористна и всеотдайна Служба в името на Бог и добруването на миряните в България.
С благост в душите ни имаме Вярата Негово Светейшество и занапред да бъде Светлината, която свети в Мракът и Мрака я не обзе.
      
     Изпълнени с почит и Вяра, оставаме искрени молитствуватели пред Христа  и  в  служба на Храма!
 
Съвет на Великия Приор
 
 
Събор на Командерията на Пловдив „Св. Йоан Кръстител”

В деня събота на 14 септември лето Господне 2013 (895 A.T.), когато Българската Православна Църква чества светлия за Християнството ден Въздвижение на Св. Кръст Господен (Кръстовден), се проведе Събор на Командерията на Пловдив €žСв. Йоан Кръстител”, на който бе честван и Деня на Съединението €žШести септември” – Национален празник и ден на Пловдив.

Събитието бе уважено от Рицаря Велик Кръст Асен Асенов Велик Магистериален Приор на България, придружен от Тамплиери и Новиси от другите структури на Великия Приорат на Ордена на Храма в България.

 

Тамплиерите и Новисите от състава на Командерията на Пловдив „Св. Й. Кръстител”, спазвайки християнските традиции, посетиха утринна литургия, отслужена за Въздвижение на Св. Кръст Господен  в Храма „Св. Константин и Елена” в Стария град Пловдив. Присъстващите запалиха по свещ по случай Християнския празник и се помолиха за здравето и благоденствието на всички Братя и Сестри.

По-късно в Залата на провъзгласяване на Съединението на България, намираща се в Историческия музей в Пловдив беше представен доклад по темата.

След това бе извършен Ритуал по прием на Сержанти и по повишаване на Сержанти от състава на Командерията в степен Оръженосец.

Събора завърши с традиционна Братска вечеря, преминала в приятна обстановка и приповдигнат дух.

 

 

 
Съболезнователното писмо до Св. Синод по повод кончината на негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил

 София, 9 юли лето Господне 2013 (895 A.T.)

 

 

До Светия Синод на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия!

            

            Ваше Светейшество Български Патриарх и Софийски митрополит Неофит,

            Ваши Високопреосвещенства,

С горест узнахме за кончината на негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил.

Вечна, блажена и светла да бъде паметта му!

Приемете нашите искрени съболезнования, като ще се молим Господу за упокой на душата му!

В тези трудни дни ние, православните християни, трябва да си подаваме ръка и заедно да преодоляваме трудностите, които по божията воля са ни пратени и по този начин Бог изпитва силата на нашата Вяра.

Ние, като благочестиви християни, подкрепяме вашите дела и в мъка и в радост в името на България и народа български, и най-вече за възхвала на Божието име!

От Братството на бедните воини на Христа!

 

 

 

 

 

Велик Магистериален Приор на България

Рицар Велик Кръст Асен АСЕНОВ

 

 

 

 

 

Велик Канцлер

Рицар Командор Станимир ПЕТРОВ

 

 

Non Nobis, Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

 
Молитва към Свети Архангел Михаил

 Молитва към Свети Архангел Михаил

 

 

Светий и великий Архангеле Божий, Михаиле, пръв от ангелите Предстоятелю прeд непознаваемата и вечна Троица, защитник и пазител на човешкия род!

Ти, който с твоите войнства строши главата на прегорделивия Денница на небето, и винаги посрамяваш неговата злоба и лукавство на земята! Към тебе прибягваме с Вяра и на тебе с Любов се молим:

Бъди несъкрушима Защита и крепък Бранител на светата Църква и на православното ни Отечество, като ги оградиш с твоя мълниеносен Меч от всички видими и невидими врагове.

Бъди Ангел-пазител, премъдър Светлодател и помощник на благочестивия и православен български народ; донасяй му от престола на Царя над царете просвета и сила, радост, мир и утеха.

Бъди непобедим Вожд и Пазител на нашето Христолюбиво Войнство; увенчай го със слава и победи над враговете, за да познаят всички, които ни се противят, че с нас е Бог и Неговите Свети Ангели.

Не оставяй, о Архангеле Божий без твоята помощ и защита и нас, които днес прославяме твоето име. Защото, ето ние, макар и да сме много грешни, не желаем да загинем в нашите беззакония, а да се обърнем към Господа и да бъдем оживени от Него за добри дела.

И тъй, озари нашия ум със светлината на Божието лице, която винаги сияе върху мълниевидното твое чело, за да можем да разберем, коя е благата и съвършена Божия воля, и да знаем всичко, що подобава да правим, а кое да презираме и оставяме.

Укрепи с Божията благодат нашата слаба воля и желание, та, утвърдени в закона Господен, да престанем повече да се влияем от земни помисли и от плътски пожелания, увличани, както неразумните деца, от бързопреходните прелести на тоя свят, че заради тленното и земното, безумно да забравяме вечното и небесното.

А преди всичко изпроси ни от горе Дух на истинско Покаяние, нелицемерна тъга по Бога и съкрушение за нашите грехове, и така да преживеем останалите дни от нашия временен живот, не за угода на чувствата си и в робуване на страстите, а за да изгладим всичко, зле сторено от нас чрез сълзите на вярата и сърдечното съкрушение, чрез Светите Дела на Милосърдието.

Когато пък наближи часът на нашия край и освобождението ни от връзките с това тленно тяло, не ни оставяй, Архангеле Божий, беззащитни против поднебесните духове на злобата, които преграждат пътя на човешката душа към небето, но, опазвани от тебе, безпрепятствено да постигнем онези преславни райски жилища, където няма скърби, ни въздишки, а живот безкраен.

И тъй, удостоени да видим пресветлото лице на всеблагия наш Господ и Владика, да паднем със сълзи при нозете Му, и радостно с умиление да кажем: Слава на Тебе, премилий наш Изкупителю, Който, поради преголямата си любов към нас, недостойните, благоволи да изпратиш Твоите ангели, за да ни послужат в нашето спасение.

 

Амин!

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Край >>

Страница 3 от 8

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите