Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Изявления
Изявления
O.S.M.T.H. ПОРТУГАЛИЯ

 O.S.M.T.H. ПОРТУГАЛИЯ

Нашият Брат
 
ДОН ФЕРНАНДО КАМПЕЛО ПИНТО ПЕРЕЙРА ДЕ СУСА ФОНТЕС
19 февруари 1929 - 18 май 2018
Велик Магистър и Принц Регент от 1960 до май 2018
 
ни напусна.
           
Поклон пред паметта му!
Почивай в мир Братко!
 
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini Tuo da gloriam
 
Благотворителна акция

По време на Великата седмица, в деня на Велика сряда, когато Православната Църква почита Св. мчци Агапия, Ирина и Хиония – 16 април лето Господне 2014, Тамплиери и Новиси от състава на Командерията на София посетиха две училища, към които има прилежащи пансиони, в София-област. По Божията воля, в тези две институции, сторихме дело на Християнско милосърдие. При срещата с учениците бяха дарени хранителни продукти, учебни и спортни пособия. Дарените предмети са осигурени от няколко големи български компании, а Орденът на Храма в България беше гарант в тази благотворителна инициатива, като осигури всеки един дарен предмет да отиде там, където ще бъде най-полезен - при нуждаещите се деца на България.
Сърдечно благодарим на ОУ „Васил Левски“ – с. Видраре и ОУ „Христо Ботев“ – с. Лопян, че ни дадоха възможността да направим Великден на децата от тези училища-пансиони малко по-лек и ни дадоха възможността да направим едно добро дело.

 

 
Събор на Командерията на София

В съботния ден на 12.04.2014 AD беше проведен Събор на Командерията на София. В първата работна част бяха разисквани и планирани дейности на Дома в София. Благородни Дами и Рицари, участвали във Възпоменателната церемония по повод 700г. от изгарянето на клада на Великия Магистър Жак Дьо Моле, споделиха своите вълнуващи и незабравими преживявания.

Във втората работна част Новиси от Командерията представиха интересни и задълбочени доклади написани с много сърце.

Както винаги Събора на Командерията на София беше подкрепен от Благородни Дами и Рицари от цялата страна.

 
Годишнина от трагичната смърт на Великия Магистър Жак дьо Моле

 700 години живот след смъртта!

18 март – дата, която Историята е отредила като ден на смъртта на Великия Магистър Жак дьо Моле и на Вярата, в името на която на този ден сформираме за пореден път нашата Голяма и Велика Верига на Любов по целия свят.

Седем века, в които пламъкът от кладата осветява трудния, но изпълнен със справедливост и преданост, с Вяра и доблест път на Братството!

В дните 21 – 23 март лето Господне 2014 (896 година на Тамплиерите) в Париж, Великият Приорат на Франция традиционно бе домакин на едно от най-знаменателните Международни събития за световното Тамплиерство – поклон пред саможертвата и паметта на Великия Магистър Жак дьо Моле.

Тази година то бе изключително мащабно и тържествено, тъй като се навършват 700 години от този трагичен момент от нашата история.

Над 800 Тамплиери и гости от цял свят отдадоха почитта си и преклониха глава на мястото, където от пламъците на кладата 23 тия Велик Магистър се е пренесъл във вечността. 

На този Исторически Световен Събор, Великият Приор на Ордена на Храма в България бе придружен от петнадесет Тамплиери, които представиха достойно Великия Магистериален Приорат на България.

 

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Край >>

Страница 1 от 8

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите