Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Изявления
Изявления
Поздравления по случай годишнина от Инвеститурата на Първия Велик Магистериален Приор на България

Ваше Превъзходителство, Велики Приоре,

По случай днешния знаменателен ден за Великия Магистериален Приорат на България – третата годишнина от Ръкополагането Ви за Велик Магистериален Приор на България, приемете сърдечните поздравления на Рицаря Офицер Христо Михайлов, Комендант на Командерията на София „Св.Георги Победоносец”, и на Братята и Сестрите от Командерията.

С Братска обич Ви прегръшаме и Ви желаем крепко здраве и дните Ви напред да бъдат огрени от добра Светлина! Поздравяваме и всички достойни Братя и Сестри от Великия Магистериален Приорат на България, с които рамо до рамо вървим по пътя на Тамплиерството!

Бог да Ви закриля и благослови!

 

 
Поздравления по случай годишнина от Инвеститурата на Първия Велик Магистериален Приор на България

Ваше Превъзходителство, Велик Магистериален Приоре,

Скъпи Братя и Сестри,

и Вие Оръженосци и Сержанти,


 

На днешния ден всички ние споделяме радостта си от честването на годишнина от Инвеститурата на нашия Велик Приорат във Велик Магистериален Приорат и провъзгласяването на Велик Магистериален Приор на България! Нека започнатото изграждане на развиващ се и проспериращ Велик Магистериален Приорат на Ордена на Храма в България да продължи под достойното ръководство на Великия Магистериален Приор на България, Рицаря Велик Кръст Асен Асенов! Под вещото му ръководство да вървим заедно към изграждането на един изпълнен с добродетели свят! Пътят, който сме поели в името на Ордена на Храма е отговорен и мъдростта, с която Негово Превъзходителство стои начело ни изпълва с чувство на удовлетвореност, че сме част от едно цяло, което изграждаме с общи усилия!

Нека Бог да благослови и закриля Великият Магистериален Приор, както и всички членове на Великия Магистериален Приорат на България! Нека занапред постигаме още много успехи в благородните дела на Ордена! Нека имаме сили и увереност, здраве и целомъдрие! Нека Бог даде мир, любов и смирение на всички Братя и Сестри, за да вървим достойно по общия път, който сме избрали!

На предстоящата Инвеститура на 12-14 ноември 2010 AD (892 AT), когато ще бъдат инвестирани нови Рицари, ние ще докажем, че всяка следваща година редиците на Великия Магистериален Приорат на България се увеличават и има все повече Братя и Сестри, които работят за общите идеи.

Скъпи Братя и Сестри, имам удоволствието да поздравя Братството от името на Рицаря Офицер Енчо Енчев - Комендант на Командерия № 1  по случай годишнина от Инвеститурата, когато на 3 ноември 2007 AD (889 AT) е ръкоположен за Велик Приор Рицаря Велик Кръст Асен Асенов.

 

С дълбоко уважение,

Ваша пред Христа и в служба на Ордена на Храма

S. Елина Давидова

Командерия „Св.София” – гр. София

Велик Магистериален Приорат на България

Орден на Рицарите Тамплиери от Йерусалим Велик Магистериум – Порто

 
ПРАЗНИК
Вторник, 03 Ноември 2009 12:58

Орденът на Рицарите Тамплиери от Йерусалим

Тамплиерството навлиза в духовното пространство на България с ръкополагането на първите 17 български Рицари Тамплиери на 11.12.2004 г. на Международен Капитул в Атина.

  • Свещената кауза на Ордена на Храма е поета като дълбока ангажираност и лична обвързаност от Рицаря Асен Асенов и Братството в Ритуала по ръкополагане на първия Приор на България по време на Церемонията по Инсталиране на Ордена в България на 01.10.2005 г. в София.
  • Пътят на Тамплиерството, извървян предано и отдадено, води до Инвеститурата на първия Велик Магистериален Приор на България на 3.11.2007 г. в София. Българското Рицарство на Храма, ръководено от Рицаря Велик Офицер Асен Асенов, получи нови измерения за развитие и за своите Богоугодни дела.
  • На 3.11.2009 г. се навършват две години от тази Инвеститура и по този повод имаме удоволствието да обявим Празничен Капитул на 6, 7 и 8-ми ноември 2009 г. в хотел „Дипломат плаза” в гр. Луковит, който ще се проведе на заседания на Командерия „Св. Георги Победоносец” от структурата на Великия Магистериален Приорат на България.

Негово Превъзходителство Рицарят Велик Кръст Асен Асенов - Великият Магистериален Приор на България, Великите Сановници на Великия Приорат, Офицерите на Командериите и подчинените структури, Рицарите и Дамите на Храма, Оръженосците и Сержантите ще се съберат за да отбележат годишнината в топла братска Тамплиерска атмосфера.
...и не за нас, а за прослава на Неговото име!

 
Изявление на Великия Марешал и на Великия Секретар на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Понеделник, 13 Октомври 2008 13:03

До
Негово Превъзходителство
Рицарят Велик Кръст Асен АСЕНОВ

Великият Магистериален Приор
на Великия Магистериален Приорат на България
на Върховния Военен Орден на Храма на Йерусалим

Велики Приоре,
Уважаеми Братя и Сестри,

 На 13-ти октомври всяка година, вече малко повече от 7 века, ние, принадлежащите на Ордена на Рицарите Тамплиери, отбелязваме годишнина от една трагична за нас дата. На 13.10.1307г. вероломството и застрашените интереси на френския крал Филип Хубави, подкрепен от поставения от него на папския престол Папа Климент V, поставили началото на процеса по разтуряне на Ордена на Рицарите Тамплиери.  За щастие, имало е държави и крале, които не са последвали неговия пример.
Ваше Превъзходителство, позволяваме си да изразим мнението, че ние, наследниците на духа и традициите на древните Рицари Тамплиери, от дистанцията на делящото ни от този мрачен ден време, трябва да го считаме за край на един етап от развитието на нашия Орден и закономерна стъпка в генезиса на съвременната ни благородническа организация, която вече не вдига оръжие срещу никого. Нека ние считаме този ден за вододел между периода, в който рицарите от Ордена са проливали кръвта си за Християнството и периода, в който ние защитаваме Християнството със силата на духа, ума и вярата. Катарзисът на Ордена, заплатен с трагичната смърт на нашите предци, нашите тогавашни Братя Рицари Тамплиери и няколко години по-късно с мъченическата смърт на нашия Велик Магистър Жак дьо Моле, ни е изправил на пътя на духовния аристократизъм, милосърдните дела и състраданието, които са наша пътеводна светлина днес.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Край >>

Страница 6 от 8

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите