Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Изявления
Изявления
Изявление на Великия Церемониалмайстор на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Петък, 29 Август 2008 13:27

До Великия Магистериален Приор на България,
на Ордена на Храма – Велик Магистериален Прирорат - България

Чрез Великия Секретар на Велик Магистериален Прирорат – България

 

Отворено Писмо

Велики Приоре,

Възмутен съм силно като Рицар Тамплиер от Великия Магистериален Приорат на България от излъченият материал по BTV с г-н Румен Ралчев.
Откровените лъжи и полуистини, целящи заблуда и сеещи недоверие към Ордена на Храма в България, ме принудиха да напиша това отворено писмо до Вас, Благородните Рицари, Уважаемите Дами на Храма, Оръженосци и Новиси и до всички, които посещават нашият сайт и се вълнуват от Тамплиерството.
Реших, че е време да защитим като Рицари истината, Нашият достоен Велик Магистериален Приор и Ордена на Храма в България, каквото и да ни струва това. Рицарите на Храма трябва да казват само истината. Така е било, така е, така и ще бъде. Затова ни има и още сме тук след толкова векове.

продължава>
 
Изявление на Великия Марешал на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Петък, 29 Август 2008 13:17

До Благородния Рицар Велик Кръст Асен Асенов

Велик Магистериален Приор
на Върховния Военен Орден на Рицарите Тамплиери на Йерусалим –
Велик Магистериален Приорат на България

Велики Приоре,
Днес сутринта (29.08.2008г.) станах неволен свидетел на едно интервю по телевизия bTV на г-н Румен Ралчев, който нарече себе си „Велик Приор на Ордена на Тамплиерите – Велик Приорат на България”. Искам да изразя искреното си възмущение от факта, че един човек, който претендира за такъв висок пост в Ордена на Храма не знае основни неща от Тамплиерството, каквито ги знаят дори и нашите Постуланти.
Не знае, че България има своя Велик и при това Магистериален Приор и оттам и Велик Магистериален Приорат, цитира някакви правила за членство и прием, които повече приличат на условия за членство в профсъюзна организация, а не в Орден.

продължава>
 
Ватиканът започна разследване на процеса срещу Ордена на Храма

Според наскоро (края на 2005 г.) публикувана информация, наскоро след като е бил избран, Папа Бенедикт ХVІ поискал документи, свързани с Ордена на Храма. Новините потвърждават, че това, което е било пазено като голяма тайна в продължение на векове, може да стане отправна точка за разследване, проведено от Ватикана, което цели да преразгледа процеса и присъдата срещу Ордена на Храма. Това становището на Ватиката е в резултат на постоянните безбройни молби, изпратени от личности от различни области като християнство, култура, история и академични изследвания, и е директно следствие от съществуващите доказателства, които водят до заключението, че процесът срещу Рицарите Тамплиери е бил заговор, целящ да забрани и разпусне един Орден, който се славел като най-важния пазител на християнството измежду всички християнски рицарски ордени.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Край >>

Страница 8 от 8

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите