Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Интервюта
Интервюта
Астрофизикът Тамплиер Владимир Божилов: "Науката не противоречи на Божественото начало"

Интервю за Радио Ватикана, 15 Юни 2010

Четири седмици на срещи и задълбочено изучаване на „Химията на вселената” или физическите процеси управляващи еволюцията на звездите, галактиките до техните основни съставни компоненти. Това е основната цел на лятната международна школа във ватиканската обсерватория в Кастел Гандолфо, която се провежда от 30 май до 27 юни. В тазгодишното 12-то издание участват 27 студенти от 24 страни, а проподаватели са четирима професори от Америка, Великобритания и Аржентина, всички бивши студенти на ватиканската обсерватория. Почти всяка година в летния курс има и българско присъствие. Тази година това е 24 годишния Владимир Божилов от София, докторант първа година в Катедра Астрономия, към Физическия факултет на Софийския университет. Автор е на научен труд под ръководството на нобеловият лауреат по физика за 2006 г. проф Джон Матър и на излязлата през месец март книга „Живот и вселена”. Неговата любов към астрономията се поражда в 10 клас, след прочита на книгата на Стивън Хокинг „Кратка история на времето”. Владимир е вярващ православен християнин, член на Ордена на Тамплиерите. С него разговаряме не само летния курс на една от най-престижните школи по астрономия в света, но също и за съществуването на живот извън нашата планета, за диалога между вярата и науката, хороскопите и важният според учените експеримент провеждащ се в швейцарския град Церн.

Чуй интервюто:

продължава>
 
Интервю с Негово Превъзходителство Рицарят Велик Кръст Асен Асенов - Велик Магистериален Приор на България в сп. БГ Бизнес

Орден на ТамплиеритеВ няколко поредни броя на БГБизнес Бюлетин проследихме подробно историята на Ордена на Тамплиерите от тяхното създаване до смъртта на последния Велик Магистър през 1314 г. Сега ви предлагаме да се запознаете със съвременните факти, свързани с Ордена на Храма у нас като почерпим информация от живите Рицари Тамплиери.

Върховният Военен Орден на Храма на Йерусалим изповядва изконни човешки ценности като: да пази Християнската вяра, Свещената Църква и Християнската цивилизация; да подкрепя и да служи на слабите, бедните и болните, както и да насърчава и подпомага делата на християнско милосърдие и благотворителност; да подкрепя и пази онеправданите; да работи за моралното и духовно заздравяване на Ордена.
Орденът на Храма също така се занимава и с издирване, реставрация, консервация и проучване на паметници и архиви, които съдържат свидетелства за древните принципи и дела на Ордена, както и неговото духовно наследство. Същевременно, Орденът насърчава изследвания на историята, хералдиката, генеалогията, философията и религията, които са свързани с миналото, както и с настоящото му призвание и духовност.
Разговаряме с Рицарят Велик Кръст Асен Асенов – Велик Магистериален Приор на България, който оглавява Върховния Военен Орден на Храма на Йерусалим от създаването му до днес.

 

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 1 от 3

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите