Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Интервюта
Интервюта
Еволюцията на съвременната наука започва от земите на България
Сряда, 28 Октомври 2009 10:53

Интервю с Христо Смоленов

Публикувано в списание BEAUTY, бр. 116, май, 2009

интервюто взе Невена ТОДОРОВА 

Има исторически находки и съкровища, които завинаги променят света и налагат пренаписване на историята. Обикновено подхождаме скептично към всяка нова истина, но наслояването на научни аргументи в нейна полза, рано или късно, преобръща представите и ни кара да се вгледаме по-задълбочено в едно напълно ново „вчера” и едно неочаквано „утре”.

 

Орден на Тамплиерите - Христо Смоленов, KTJ

В следващите редове г-н Христо Смоленов, Висш Офицер на Великия Магистрален Приорат на България “Свети Иван Рилски” от Ордена на Рицарите Тамплиери от Йерусалим, ме накара да погледна с други очи на праисторическия човек, да разбера интересни неща за най-древната цивилизация, да бъда горда с българския си произход и да открия, че максимата „Красотата ще спаси света” е напълно научно аргументиран факт. Време е световната история на цивилизацията да бъде променена, а българите – да бъдем достойно поставени в самото й начало.

Стартът на този процес вече е даден с новата книга на Христо Смоленов „АРХЕО-ЛОГИКА”.

 

продължава>
 
Блясъкът на тайните
Събота, 28 Февруари 2009 11:06

Женственост по време на Ритуал

Публикувано в списание BEAUTY, бр. 116, година XI

 текст Невена ТОДОРОВА и Яна ТАБАКОВА

 Вярвате ли, че съществува друга версия на реалността, в която живеем? Дали чертаем сами съдбата си, или тя е предопределена? От кого зависи битието ни и доколко? Дните ни често преминават в граничното пространство между поставянето на въпроси и намирането на верните отговори. Това е постоянният диалог със самите нас и заобикалящия ни свят, чрез който откриваме как всичко, което се намира между пунктуационните знаци, е самият живот. В очевидното не се крие нищо повече от набора на собствените ни познания, лични истории и емоции. На пръв поглед, светът е толкова ясен и разбираем. Всъщност обаче, никой от нас не гледа лековерно на живота, защото знаем, че нищо не е такова, каквото изглежда. Да мислим, че всичко зависи от любопитството на индивида и от положените усилия, е малко наивно. Съществуват загадки, които остават вечно неразгадани. Или почти… Ключът към тях е достъпен само за малцината избраници.

продължава>
 
Mежду Изкуството и Айкидото
Четвъртък, 28 Февруари 2008 10:46

Публикувано в списание Анна Клуб, бр. 55, 2008 г.

Орден на Тамплиерите - Христо Михайлов, KOTJХристо Михайлов е художник, който с удоволствие работи в различните жанрове на изкуството – скулптура, живопис, концептуално, ювелирно изкуство. В работите си използва всякакви материали – дърво, камък, стъкло, метал, звук, лазер, осветление... А целта му е да достигне и пресъздаде духа на миналото – ключа към разбирането и изобразяването на настоящето. Освен към изкуството, Христо е пристрастен и към Айкидото – източно бойно учение, което всъщност е цяла житейска философия.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 2 от 3

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите