Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини
Новини
Събор на Дома в Пловдив

В деня на Св. първомъченица и равноапостолна Текла. Преп. Коприй, събота на 24 септември лето Господне 2016 (898 A.T.) се проведе Събор на Дома в Пловдив на тема: „11 години Тамплиерство в България”.

Висока чест на Братството оказа с присъствието си Н. Пр. Великият Приор на Ордена на Храма в България, придружен от Братя Тамплиери от Дома в София.
След направения отчет на Братството за всичко свършено от предходния Събор до настоящия и набелязване на предстоящите задачи пред Дома в Пловдив, бяха представени: Доклад по темата на Събора и слово на тема „108 години от обявяване на независимостта на България”.
Също така Великият Приор на Войската на Храма в България тържествено връчи Дипломите на новоинвестирания Рицар и на повишените в Рицарски Сан за достойна служба, Братя и Сестри Тамплиери от състава на Командерията на Пловдив.
По традиция Съборът завърши с Братска вечеря.
 
108 години от обявяването на Независимостта на България

На 22 септември лето Господне 2016-то българсият народ чества 108 години от обявяване Независимостта на Царство България.
Тамплиери от Дома в София поднесоха венец пред Паметника на Независимостта на площад „Княз Александър I Батенберг“ в столицата.
Провъзгласяването на независимото Царство България, според думите на тогавашния министър-председател проф.Александър Малинов, е "дело, чисто българско, продиктувано само от български чувства и български интереси.“
С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя.
Обявяването на Независимостта е вратата, през която България преминава, за да се нареди сред останалите равноправни страни в европейския свят. България и българите издържат с отличие този важнен изпит в хронологията на Историята.
Най-великият акт в политиката е дипломацията, а най-силното оръжие е Словото.
Бог да пази България!

 
Национален Събор -Инвеститура на Великия Магистериален Приорат на България 10-ти, 11-ти и 12-ти юни лето Господне 2016 (898 година на Тамплиерите), Град Правец

В дните петък, събота и неделя се проведе Национален Събор -Инвеститура на Великия Приорат на България.

Събитието бе уважено от Великите Приори на Ордена на Храма на Франция, Румъния, Гърция, Монако, Сърбия и Македония, придружени от много Братя и Сестри Тамплиери.

Великият Магистериален Приор на България посвети в Рицарски сан и прие в Ордена на Храма Оръженосци Постуланти от структурите на Великия Магистериален Приорат на България и Великия Магистериален Приорат на Сърбия. Също така обяви повишаване в Сан на много Братя и Сестри Тамплиери от Ордена на Храма в България за достойна служба.

Дните, които Братството от България и Братята и Сестрите Тамплиери от чужбина, засвидетелствали своята съпричастност, подкрепа и Братска обич, изживяха заедно, ще останат незабравим спомен за всички.

Тамплиерското събитие бе заредено с голям емоционален заряд, защото всяка Инвеститура на нови Рицари Тамплиери е тържество за Тамплиерството от цял свят.

С добрата организация и провеждане на Инвеститурата, Братята и Сестрите от структурата на Великия Приорат на България показаха, че са достойни последователи на Тамплиерските традиции и дух.

 

 
18 Март лето Господне 2016 (898 A.T.) – Годишнина от трагичната гибел на 23-ия Велик Магистър Жак дьо Моле

 Всяка година, на този ден Световното Тамплиерство отдава своята почит към саможертвата на Великия Магистър Жак дьо Моле – символ на Вярата и Службата на Ордена на Храма.

         По традиция, в дните 18 - 20 март се състоя ежегодното мероприятие на Великия Приорат на Франция - Възпоменателна Церемония Жак дьо Моле и Инвеститура на нови Рицари в Париж.
Великият Приор на Ордена на Храма в България посети двудневното събитие, придружен от Тамплиери от структурите на Великия Приорат на България. Братята и Сестрите, събрали се от цял свят, засвидетелстваха почитта си към един живот, отдаден в служба на Ордена на Храма и една смърт в името на справедливостта и предаността, за да пребъде Братството вече почти девет века.
За пореден път, обединени от Братска Любов, преклонихме глави на мястото, където пламъците на кладата осветяват пътя ни и ни дават сили, за да продължим да служим предано и достойно за прослава на името Господне.
 
 
 
В памет на трагичната гибел и саможертвата на Жак дьо Моле, в деня събота на 19 март, Братята и Сестрите от структурите на Великия Приорат на България проведоха Общ Събор с тема „Почит към Великия Магистър Жак дьо Моле”, като домакин на събитието бе Братството от Дома в Пловдив.
След откриването на Събора, Тамплиерите и Новисите с едноминутно мълчание сведоха глави в знак на почит и признателност към трагичната гибел на 23-ия Велик Магистър, след запалване на Свещ в негова памет.
По темата на Събора бяха представени два Доклада: „Жак дьо Моле – живот в служба на Ордена на Храма” и „Делото срещу Ордена на Храма -13 октомври 1307 – 18 март 1314 година”. 
 
Събор на Командерията на Пловдив

В деня на Преп. Прокопий Декаполит Изповедник, събота 27 февруари лето Господне 2016, се проведе Събор на Дома в Пловдив.

Висока чест на Братството от Пловдив оказа с присъствието си Н. Пр. Великият Приор на Ордена на Храма в България, придружен от Тамплиери и Новиси от Дома в София.

По време на събитието бе представен Доклад на тема „ 3 Март – 138 години от Освобождението на България”. След това Тамплиерите дадоха отчет за свършеното от предходния Събор до настоящия момент, както и бяха поставени и разпределени непосредствено предстоящите задачи пред Братството от Пловдив.

Тамплиерското събитие по традиция завърши с Братска вечеря.

 

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 33

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите