Днес Православната Църква чества:

Възкресение Христово. Преп. Теодор Сикеот
 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини
Новини
Интервю с Негово Превъзходителство Рицарят Велик Кръст Асен Асенов - Велик Магистериален Приор на България в сп. БГ Бизнес
Сряда, 24 Март 2010 14:09

Орден на ТамплиеритеВ няколко поредни броя на БГБизнес Бюлетин проследихме подробно историята на Ордена на Тамплиерите от тяхното създаване до смъртта на последния Велик Магистър през 1314 г. Сега ви предлагаме да се запознаете със съвременните факти, свързани с Ордена на Храма у нас като почерпим информация от живите Рицари Тамплиери.

Върховният Военен Орден на Храма на Йерусалим изповядва изконни човешки ценности като: да пази Християнската вяра, Свещената Църква и Християнската цивилизация; да подкрепя и да служи на слабите, бедните и болните, както и да насърчава и подпомага делата на християнско милосърдие и благотворителност; да подкрепя и пази онеправданите; да работи за моралното и духовно заздравяване на Ордена.
Орденът на Храма също така се занимава и с издирване, реставрация, консервация и проучване на паметници и архиви, които съдържат свидетелства за древните принципи и дела на Ордена, както и неговото духовно наследство. Същевременно, Орденът насърчава изследвания на историята, хералдиката, генеалогията, философията и религията, които са свързани с миналото, както и с настоящото му призвание и духовност.
Разговаряме с Рицарят Велик Кръст Асен Асенов – Велик Магистериален Приор на България, който оглавява Върховния Военен Орден на Храма на Йерусалим от създаването му до днес.

 

продължава>
 
Тържествен доклад в памет на Апостола на Свободата Васил Левски, гр. Ловеч

Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски и Апостола на свободата, е идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК), български национален герой. Създадената от Левски Вътрешна революционна организация е основата, на която стъпват организаторите на Априлското въстание. Това въстание и последвалата Руско-Турска война, довеждат до възстановяване на държавата България на европейската карта.

продължава>
 
ПРАЗНИК
Вторник, 03 Ноември 2009 12:58

Орденът на Рицарите Тамплиери от Йерусалим

Тамплиерството навлиза в духовното пространство на България с ръкополагането на първите 17 български Рицари Тамплиери на 11.12.2004 г. на Международен Капитул в Атина.

  • Свещената кауза на Ордена на Храма е поета като дълбока ангажираност и лична обвързаност от Рицаря Асен Асенов и Братството в Ритуала по ръкополагане на първия Приор на България по време на Церемонията по Инсталиране на Ордена в България на 01.10.2005 г. в София.
  • Пътят на Тамплиерството, извървян предано и отдадено, води до Инвеститурата на първия Велик Магистериален Приор на България на 3.11.2007 г. в София. Българското Рицарство на Храма, ръководено от Рицаря Велик Офицер Асен Асенов, получи нови измерения за развитие и за своите Богоугодни дела.
  • На 3.11.2009 г. се навършват две години от тази Инвеститура и по този повод имаме удоволствието да обявим Празничен Капитул на 6, 7 и 8-ми ноември 2009 г. в хотел „Дипломат плаза” в гр. Луковит, който ще се проведе на заседания на Командерия „Св. Георги Победоносец” от структурата на Великия Магистериален Приорат на България.

Негово Превъзходителство Рицарят Велик Кръст Асен Асенов - Великият Магистериален Приор на България, Великите Сановници на Великия Приорат, Офицерите на Командериите и подчинените структури, Рицарите и Дамите на Храма, Оръженосците и Сержантите ще се съберат за да отбележат годишнината в топла братска Тамплиерска атмосфера.
...и не за нас, а за прослава на Неговото име!

 
Еволюцията на съвременната наука започва от земите на България
Сряда, 28 Октомври 2009 10:53

Интервю с Христо Смоленов

Публикувано в списание BEAUTY, бр. 116, май, 2009

интервюто взе Невена ТОДОРОВА 

Има исторически находки и съкровища, които завинаги променят света и налагат пренаписване на историята. Обикновено подхождаме скептично към всяка нова истина, но наслояването на научни аргументи в нейна полза, рано или късно, преобръща представите и ни кара да се вгледаме по-задълбочено в едно напълно ново „вчера” и едно неочаквано „утре”.

 

Орден на Тамплиерите - Христо Смоленов, KTJ

В следващите редове г-н Христо Смоленов, Висш Офицер на Великия Магистрален Приорат на България “Свети Иван Рилски” от Ордена на Рицарите Тамплиери от Йерусалим, ме накара да погледна с други очи на праисторическия човек, да разбера интересни неща за най-древната цивилизация, да бъда горда с българския си произход и да открия, че максимата „Красотата ще спаси света” е напълно научно аргументиран факт. Време е световната история на цивилизацията да бъде променена, а българите – да бъдем достойно поставени в самото й начало.

Стартът на този процес вече е даден с новата книга на Христо Смоленов „АРХЕО-ЛОГИКА”.

 

продължава>
 
Блясъкът на тайните
Събота, 28 Февруари 2009 11:06

Женственост по време на Ритуал

Публикувано в списание BEAUTY, бр. 116, година XI

 текст Невена ТОДОРОВА и Яна ТАБАКОВА

 Вярвате ли, че съществува друга версия на реалността, в която живеем? Дали чертаем сами съдбата си, или тя е предопределена? От кого зависи битието ни и доколко? Дните ни често преминават в граничното пространство между поставянето на въпроси и намирането на верните отговори. Това е постоянният диалог със самите нас и заобикалящия ни свят, чрез който откриваме как всичко, което се намира между пунктуационните знаци, е самият живот. В очевидното не се крие нищо повече от набора на собствените ни познания, лични истории и емоции. На пръв поглед, светът е толкова ясен и разбираем. Всъщност обаче, никой от нас не гледа лековерно на живота, защото знаем, че нищо не е такова, каквото изглежда. Да мислим, че всичко зависи от любопитството на индивида и от положените усилия, е малко наивно. Съществуват загадки, които остават вечно неразгадани. Или почти… Ключът към тях е достъпен само за малцината избраници.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>

Страница 29 от 33

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите