Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини
Новини
Национален Събор на Ордена на Храма в България

В деня на Св. Трисветители велики архиереи: Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст. Св. благоверен цар Петър Български, се проведе Събор на Великия Приорат на България.

В първата част от Събора бе даден отчет за свършеното от Братството от Ордена на Храма в България за лето Господне 2015.

След това Великият Магистериален Приор представи Програмата за дейността на Великия Приорат на България за 898 година на Тамплиерите. Накрая обобщи и представения отчет за работата през изминалата 2015 година.

Във втората част бе отбелязана годишнина от Ритуалното освещаване на Дома в Пловдив, като бе представен Доклад по темата.

Комендантът на Пловдив назначи ритуално Рицари на Постове в Офицерския Съвет на Командерията и повиши в степен Оръженосец Сержанти от състава на Дома.

Братята и Сестрите от всички структури на Великия Приорат на Ордена на Храма в България отправиха своите поздрави към Братството от Дома в Пловдив за добре свършената работа през изминалите пет години.

На края Великият Приор на България и Братството си пожелаха да имат здраве и сили за още много добри и Богоугодни дела в служба на Ордена на Храма.

Тамплиерското събитие по традиция завърши с празничната и тържествена за случая Братска вечеря. 

 
Събор на Командерията на София

В деня събота  на 19-ти декември лето Господне 2015 се свика и проведе Събор на Дома в София. Сестри и Братя от цялата страна посетиха Дома в София на този ден. Беше анализирана изминалата година и разгледана Програмата на Командерията за следващата година.Събора беше посветен на Светлия християнски празник Рождество Христово и на годишнината от създаването на Ордена на Храма. Събора завърши със скромен, но сърдечен Братски обяд.

 
Национален Събор-Инвеститура на Великия Приорат на Монако

 В деня събота на 21 ноември лето Господне 2015 се проведе Национален Събор-Инвеститура на Великия Приорат на Монако, на който присъства и Великият Магистериален Приор на Ордена на Храма в България, придружен от Тамплиери от Приоратния Съвет.

 
Национална Среща на Великия Магистериален Приорат на България

На 21-23 август , лето Господне 2015 бе проведена традиционната тридневна годишна Братска среща на Ордена на Храма в България. Срещата бе посветена на Успение на преп. Йоан Рилски Чудотворец. На срещата присъстваха Благородни Дами и Рицари от цялата страна. Бяха представени изключително интересни доклади за св, Иван Рилски Чудотворец и за св. Бернар. Последва доклад посветен на годишнината на Дома в София. Срещата завърши с посещение на Православен Храм, където беше отслужен Водосвет за здраве на Братството.

 
Събор на Командерията на София

 В деня събота, на 20.06.2015-то лето Господне, 897 А.Т благородните Дами и Рицари на Храма от Дома в София проведоха своя редовен Капитул. Посетиха го Дами и Рицари на Храма от цялата страна.
В началото беше обсъдено свършеното от Командерията на София и бяха набелязани новите задачи.
Последва прием на Новиси, съпроводен с много сърдечно настроение и силен духовен заряд! След приема на Новисите следваше изключително интересен и задълбочен доклад, на фона на Православни църковни песнопения, посветен на Св. Йоан Кръстител.
Съборът завърши с Братски обяд.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 4 от 33

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите