Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини
Новини
Изявление на Командерия Плевен на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Петък, 29 Август 2008 13:53

До Рицаря Велик Кръст Асен Асенов

Великият Магистериален Приор
на Ордена на Рицарите Тамплиери от Йерусалим 

 

Ваше Превъзходителство,

Пиейки сутрешното си кафе, станах неволен зрител на интервюто на Румен Ралчев, което BTV излъчи на 29 Август в Сутрешния блок.
Чалгата в обществото ни е повсеместна. Тя е толерирана повече от 18 години и от медиите. Те прокарват определена политика на дезинформация на народа. Така много по-лесно се манипулират зрителите и много по-лесно може да им се внуши, че някой е "Тамплиер", а друг е "Аполон". Вярно, че в България би трябвало да действа правото на свобода на словото. В България, обаче, всеки, който си плати, може да изнесе невярна информация и то безнаказано. Аз изразявам най-искреното си възмущение от излъченото интервю по BTV, медия, която претендира за обективност.

продължава>
 
Изявление на Командерия Пловдив на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Петък, 29 Август 2008 13:49

До Рицаря Велик Кръст Асен Асенов

Велик Магистериален Приор
На Върховния Военен Орден на Рицарите Тамплиери на Йерусалим –
Велик Магистериален Приорат на България,

Чрез Великия Секретар на Велик Магистериален Приорат на България  

Велики Приоре,

Позволявам си да напиша следните редове провокиран от изявленията на един господин на 29.08.2008г. сутринта по БТВ.

Първоначално силно се подразних от нелепия начин, по който той се опита да се отъждестви с Ордена на Тамплиерите, но в момента дори съм щастлив, че това се случи. Защото той показа какви не трябва да бъдат Тамплиерите. Показа, че неговата организация няма нищо общо с Тамплиерството. Не може човек назоваващ себе си “Велик Приор” да се държи като лидер на прохождаща политическа партия, търсейки всячески изява в медиите. Не може един от изявените членове на тази организация (Николай Овчаров) в интервю да казва – цитирам: “Един може да събира марки, друг значки, трети пък може да иска да се прави на Тамплиер” и още: “Правим се (на Тамплиери) слагаме плащове в определено време, за мен това е нещо интересно.”

продължава>
 
Изявление на Великия Секретар на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Петък, 29 Август 2008 13:45

До Рицаря Велик Кръст,
Велик Магистериален Приор

Велики Приоре,

Поради зачестилите напоследък платени и помпозни изяви в медиите на хора, които наричат себе си Тамплиери, и поради това, че не смятам за необходимо ние, Рицарите и Дамите на легитимния Орден на Тамплиерите да се срамуваме, че могат да ни свържат с подобни хора и прояви, бих искала да заявя, че подобни деяния нямат нищо общо с Тамплиерството и следователно с ОРДЕНА НА ТАМПЛИЕРИТЕ.

продължава>
 
Изявление на Великия Канцлер на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Петък, 29 Август 2008 13:30

Ваше Превъзходителство Велики Магистериални Приоре,
Скъпи Братя и Сестри,,

и Вие Оръженосци и Новиси,

Заради хората, които знаят, интересуват се и биха искали да споделят и занапред  древните принципи на Тамплиерството, не бих могла да остана безучастна към онова, което се изнася в медийното пространство.
Свободната възможност на всеки, да прави изявления, води и до момент, в който понякога зрителя, читателя или слушателя се поставя в ситуация на обърканост от изнесени факти.
Особено, когато вярна се оказва и максимата, че „Това, което не може да се купи с пари, се купува с много пари.” Не е трудно да се публикува платена статия или се излъчи платено интервю. Дали обаче, винаги и на всяка цена това е нужно. Не, и когато става дума за принципи, идеали и традиции на Международен Общовселенски и Военен Орден на Храма /OSMTH/,  за чийто последовател се смятам и към когото принадлежа чрез структурата му в РБългария.

продължава>
 
Изявление на Великия Церемониалмайстор на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Петък, 29 Август 2008 13:27

До Великия Магистериален Приор на България,
на Ордена на Храма – Велик Магистериален Прирорат - България

Чрез Великия Секретар на Велик Магистериален Прирорат – България

 

Отворено Писмо

Велики Приоре,

Възмутен съм силно като Рицар Тамплиер от Великия Магистериален Приорат на България от излъченият материал по BTV с г-н Румен Ралчев.
Откровените лъжи и полуистини, целящи заблуда и сеещи недоверие към Ордена на Храма в България, ме принудиха да напиша това отворено писмо до Вас, Благородните Рицари, Уважаемите Дами на Храма, Оръженосци и Новиси и до всички, които посещават нашият сайт и се вълнуват от Тамплиерството.
Реших, че е време да защитим като Рицари истината, Нашият достоен Велик Магистериален Приор и Ордена на Храма в България, каквото и да ни струва това. Рицарите на Храма трябва да казват само истината. Така е било, така е, така и ще бъде. Затова ни има и още сме тук след толкова векове.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 31 32 33 Следваща > Край >>

Страница 31 от 33

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите