Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини
Новини
Изявление на Великия Марешал на Великия Магистериален Приорат на България на OSMTH
Петък, 29 Август 2008 13:17

До Благородния Рицар Велик Кръст Асен Асенов

Велик Магистериален Приор
на Върховния Военен Орден на Рицарите Тамплиери на Йерусалим –
Велик Магистериален Приорат на България

Велики Приоре,
Днес сутринта (29.08.2008г.) станах неволен свидетел на едно интервю по телевизия bTV на г-н Румен Ралчев, който нарече себе си „Велик Приор на Ордена на Тамплиерите – Велик Приорат на България”. Искам да изразя искреното си възмущение от факта, че един човек, който претендира за такъв висок пост в Ордена на Храма не знае основни неща от Тамплиерството, каквито ги знаят дори и нашите Постуланти.
Не знае, че България има своя Велик и при това Магистериален Приор и оттам и Велик Магистериален Приорат, цитира някакви правила за членство и прием, които повече приличат на условия за членство в профсъюзна организация, а не в Орден.

продължава>
 
Mежду Изкуството и Айкидото
Четвъртък, 28 Февруари 2008 10:46

Публикувано в списание Анна Клуб, бр. 55, 2008 г.

Орден на Тамплиерите - Христо Михайлов, KOTJХристо Михайлов е художник, който с удоволствие работи в различните жанрове на изкуството – скулптура, живопис, концептуално, ювелирно изкуство. В работите си използва всякакви материали – дърво, камък, стъкло, метал, звук, лазер, осветление... А целта му е да достигне и пресъздаде духа на миналото – ключа към разбирането и изобразяването на настоящето. Освен към изкуството, Христо е пристрастен и към Айкидото – източно бойно учение, което всъщност е цяла житейска философия.

продължава>
 
Благодатният Огън
Четвъртък, 28 Февруари 2008 10:36

ДОБРИДОЛСКИ МАНАСТИР „ СВЕТА ТРОИЦА ”

ПОСЛЕДОВАНИЕ ЗА ИЗЛИЗАНЕТО НА БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН
В ЙЕРУСАЛИМ  - ПАСХА 2008 г.
ОПИСАНИЕ НА ЧУДОТО

Всяка Велика събота на обед във Всесветия храм на Възкресението в Йерусалим се повтаря ГОЛЯМОТО ЧУДО НА БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН,
който разтърсва, вълнува, прегръща, пръска радост и вяра на тези, които
имат честта и благословението да се намира на богослужението за излизането на Благодатния огън.

продължава>
 
От „De laude novae militiae” до „ Vox in Exelso” Или връзката на Ордена на Тамплиерите с Християнската Църква и Христовата вяра.
Събота, 15 Септември 2007 10:16

(едно размишление)

Долните редове не претендират за научност и историческа точност, въпреки, че съдържат някои исторически факти. Тяхното предназначение е отново и за кой ли път да изпратят Ордена на Тамплиерите в една нематериална сфера на познанието и размишлението – религията. Тези редове са написани от обикновен човек, православен християнин и по никакъв начин не целят да добавят нови екзотични моменти в безкрайно експлоатираното по този начин име на Ордена. Тези редове нямат за цел и да покажат неуважение към Християнската Църква. Нито към Католическата Църква, нито към Православната Равноапостолна Църква, нито към която и да е друга форма на изповядване на вярата в Христос.
Осъзнавам трудността на задачата, но съм преситен от екзотиката, която се натрапва на Ордена на Тамплиерите и съм безкрайно обиден на хората, които се опитват чрез името и историята на Ордена да принизят значението, силата и правилността на Християнската вяра. Аз няма да бъда от тях.
Но, да пристъпя към темата.

продължава>
 
Светлината на душите ни ще спаси света
Сряда, 28 Февруари 2007 10:40

Гергана Тодорова - Жената с повече от една кауза

Публикувано в списание BEAUTY, бр. 97 от м. Септември 2007

текст Мариана ПАНОВА 

Интересът ми към г-жа Гергана Тодорова е провокиран от две неща – тя е преуспяла бизнес дама. Едноличен собственик е на консултантска фирма ”Ивана”, наложила се през годините като една от най-добрите по въпросите на данъчната защита за физически и юридически лица. В същото време мога да твърдя, че е от малкото ми познати, които вълнуващо и искрено говорят за хармония, духовност и философия. Освен това е и Почетна Дама на ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI – България, с Велик Приор – Негово Превъзходителство Благородният Рицар – Асен Асенов. А естествено, предвид и нейната блестяща професионална кариера, г-жа Тодорова е член на ”Ротари клуб София – Средец”. Наскоро в България е бил президентът на ”Ротари Интернешънъл” г-н Уилфрид Уилкинсън, който на официална вечеря е наградил 70 български ротарианци с почетна значка, медали и грамоти ”Пол Харис Фелоу”. Сред наградените е и г-жа Гергана Тодорова. Жената, която ме посреща в офиса, е млада и красива. Излъчва сила и авторитет, но и веднага внушава доверие. Говори прямо и открито. На всякакви теми. И гледа събеседника си право в очите...

продължава>
 
<< Начало < Предишна 31 32 33 Следваща > Край >>

Страница 32 от 33

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите