Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини
Новини
Събор на Командерията на Ловеч

 В дните 01-02 ноември лето Господне 2014 A.D., се проведе Събор на Командерията на Ловеч .

Великият Магистериален Приор на България, удостои с присъствието си Събитието, придружен от Тамплиери от Дома в София и Дома в Пловдив.

Дневният Ред на Събора протече в две части. В първата част бе отбелязан Официалният празник на България - Денят на Народните Будители, като бяха прочетени доклади на теми "Преклонение пред бунта на Българския Дух" и "€žНародните Будители и Християнството"€.

Втората част на Събора бе посветена на Годишнина от Инвеститурата на Негово Превъзходителство Рицарят Велик Кръст Асен Асенов за Велик Магистериален Приор на България.

В денят неделя бе отслужен Благодарствен молебен за здраве на Великия Приор, както и на всички Таплиери от Ордена на Храма в България.

 
Събор на Командерията на Пловдив

 В деня, когато Православната църква почита Св. Апостол и дякон Филип и Преп. Теофан Начертаний, еп. Никейски, събота – 11-тиоктомври лето Господне 2014, се проведе Събор на Командерията на Пловдив.

Събитието бе уважено от Великия Магистериален Приор на Ордена на Храма в България, придружен от Тамплиери от Дома в София и Дома в Ловеч.
В първата, Работна част, Тамплиерите дадоха отчет за свършените дела от Братството в Пловдив от предходния Събор на Командерията до настоящия.
След това бяха представени темата - „Християнската църква и държавата до Великата схизма” и слово по повод 13-ти Октомври – годишнина от трагичния удар срещу Тамплиерството.
Във втората част на Събора бяха направени промени и назначения в Офицерския Състав. След това бяха приети Сержанти към състава на Командерията на Пловдив и Дома в Ловеч, както и бяха повишени Сержанти в степен Оръженосец.
На края Великият Приор на Ордена на Храма в България тържествено връчи Дипломите на новоинвестираните Тамплиери от състава на Командерията на Пловдив. 
 
Годишнина от Клетва, Инвеститура и ръкополагане на първия Приор на Ордена на Рицарите Тамплиери в България

Преди девет години, на 1 октомври лето Господне 2005, Всемилостивият Бог ни дари, от любов към Българския народ, със светлината на истинския ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI - O.S.M.T.H. и със силната Тамплиерска десница на Негово Превъзходителство Рицарят Велик Кръст Асен Асенов. На тази дата е Инсталиран Ордена на Храма в България и се е провела Клетвата, Инвеститурата и Ръкополагането на Първия Приор на България.

За да отбележи това изключително по своя характер и непреходно по своето значение дело, част от състава на Командерията на София посетиха на 1 и 2 октомври лето Господне 2014 Лопушанският манастир "€žСвети Йоан Предтеча"€. В Светата обител Храмовниците на България прекараха известно време в Храма, където в специална Литургия отправиха Молитва към Бог да Благослови земния път на Неговите Христови Воини в България и по света. Нощувката в Лопушанския манастир даде възможност на Тамплиерите да усетят корените си и да почувстват Монашеската си същност.
Наш дълг е да пазим и тачим със слово и дело Българското Тамплиерство и деня, в който е подпечатана принадлежността ни към O.S.M.T.H.
 
Национален Юбилеен Събор на Великия Магистериален и Генерален Приорат на Румъния

 В дните 5-7 септември лето Господне 2014 (896 A.T.), по покана на Братството от Румъния, делегация от Ордена на Храма в България взе участие в тридневния форум.

Великият Приор на България бе придружен от единадесет Тамплиери  и седем Оръженосци, които Великият ни Приор ръкоположи в Рицарски сан по време на вълнуващ Ритуал в Катедрален Храм.

Събитието бе изключително мащабно, като присъстваха Братя и Сестри от много Велики Приорати на Ордена на Храма от цял свят. От страна на домакините бе създадена перфектна организация, за да се усети изцяло силната Братска обич и топлина.

По повод десетгодишния Юбилей на Великия Магистериален и Генерален Приорат на Румъния, Братството от Ордена на Храма в България поднесе подарък, който бе приет с възторг.

Нашата делегация начело с Великия Приор на България, се завърна удовлетворена и радостна, най-вече с новото попълнение в редиците на Рицарството от Ордена на Храма в България – седемте нови Тамплиери.

 
Национален Събор на Великия Магистериален Приорат на България.

 В дните петък, събота и неделя на 22-24 август лето Господне 2014 (896 A.T.), се проведе Национален Събор на Братството от Ордена на Храма в България, по повод отбелязване на две важни дати – Успение на Свети Иван Рилски Чудотворец – Патрон на Великия Приорат на България и Денят на Свети Бернар от Клерво – почитан от световното Тамплиерство.

В първата част на Събора бяха представени Доклади, посветени на двамата Светци, които изпълниха залата и Братството с емоционален заряд и висок дух.

Нашият Патрон – най-великият Български Светец, небесен закрилник и покровител на Българския народ и Бащата на Тамплиерството, притежаващи всички човешки ценности и живяли отдадени на Христовата вяра  и в помощ на хората, са пример, който, ние Храмовиците следваме, за да изпълним със смисъл своето съществуване, какъвто те са намерили в служба на Господ и хората.

Във втората част на Събора бе представен отчет за дейността на Командерията на София по случай петата годишнина от Ритуалното й освещаване.

В деня неделя сутринта, Тамплиерите и Новисите посетиха църква, за да се помолят Господ  да закриля делата им за прослава на Неговото име и в служба на Ордена на Храма.

Заедно и спазвайки своите традиции, Братството от Великия Приорат на България отбеляза достойно и подобаващо тези значими дати.

 

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 33

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите