Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини
Новини
Събор на Командерията на София

В съботния ден на 12.04.2014 AD беше проведен Събор на Командерията на София. В първата работна част бяха разисквани и планирани дейности на Дома в София. Благородни Дами и Рицари, участвали във Възпоменателната церемония по повод 700г. от изгарянето на клада на Великия Магистър Жак Дьо Моле, споделиха своите вълнуващи и незабравими преживявания.

Във втората работна част Новиси от Командерията представиха интересни и задълбочени доклади написани с много сърце.

Както винаги Събора на Командерията на София беше подкрепен от Благородни Дами и Рицари от цялата страна.

 
Годишнина от трагичната смърт на Великия Магистър Жак дьо Моле

 700 години живот след смъртта!

18 март – дата, която Историята е отредила като ден на смъртта на Великия Магистър Жак дьо Моле и на Вярата, в името на която на този ден сформираме за пореден път нашата Голяма и Велика Верига на Любов по целия свят.

Седем века, в които пламъкът от кладата осветява трудния, но изпълнен със справедливост и преданост, с Вяра и доблест път на Братството!

В дните 21 – 23 март лето Господне 2014 (896 година на Тамплиерите) в Париж, Великият Приорат на Франция традиционно бе домакин на едно от най-знаменателните Международни събития за световното Тамплиерство – поклон пред саможертвата и паметта на Великия Магистър Жак дьо Моле.

Тази година то бе изключително мащабно и тържествено, тъй като се навършват 700 години от този трагичен момент от нашата история.

Над 800 Тамплиери и гости от цял свят отдадоха почитта си и преклониха глава на мястото, където от пламъците на кладата 23 тия Велик Магистър се е пренесъл във вечността. 

На този Исторически Световен Събор, Великият Приор на Ордена на Храма в България бе придружен от петнадесет Тамплиери, които представиха достойно Великия Магистериален Приорат на България.

 

 
Годишнина от трагичната смърт на Великия Магистър Жак дьо Моле

 Преди 700 години (18 март лето Господне 1314 ) огъня записа със златни букви името на Великият Магистър на Ордена на Храма Жак дьо Моле в Историята на човешкия Дух. На тази паметна дата той и Благородният Рицар Жофроа дьо Шарне са изгорени на кладата.

Дамите и Рицарите на Ордена  на Храма от Дома в София отдадоха своята почит пред подвига на Великият Магистър на Ордена на Храма Жак дьо Моле на 22 март 2014г.

Събитието започна с Църковна Литургия. Последва Братска среща и представяне на доклад на тема „700 години след Жак дьо Моле…“. Един оригинален и задълбочен преглед на историята на Ордена на Храма беше поднесен със силен емоционален заряд . Седемстотин свещи символизиращи седемстотинте години от трагичните събития горяха ярко в памет на Великия Магистър Жак дьо Моле.

Почивай в мир.

Амин!

 
Събор на Командерията на Пловдив

 В деня събота на 8 март, лето Господне 2014, (896 А.Т.), когато Българската Православна Църква почита Св. свещеномъченик Теодорит Антиохийски (Тодоров ден), с разрешението на Великия Приор, се проведе Събор на Командерията на Пловдив.

Събитието бе уважено от Тамплиери и Новиси от другите структури на Великия Магистериален Приорат на Ордена на Храма в България.

Коменданта на Командерията поздрави присъстващите Тамплиери, Новиси и гости с празника, който чества Православната Църква, всички Дами с международния ден на Жената, като в знак на уважение, Рицари на Ордена на Храма им поднесоха червени рози.

В първата част на Събора беше представено слово по случай Трети март - Националният празник на България.

По молба на Коменданта на Командерията на София, бе приет Сержант към състава на поверената му Командерия.

След това се премина към повишаване на Сержант от състава на Дома от Пловдив в степен Оръженосец.

Събора премина с много емоционален заряд, празнично настроение и Тамплиерски дух, като по традиция завърши с Братска вечеря.

 
Събор на Командерията на София

В деня, когато Православната Църква почита Св. прпмчца Евдокия 1 март 2014 A.D. ( 896 А.Т.) , беше проведен Събор на Благородните Дами и Рицари от Дома на София. Това вдъхновяващо Събитие бе подкрепено с участието на Дами и Рицари от цялата страна.

В първата част на Събора бяха обсъдени делата на Братството от Командерията на София. Бяха набелязани и предстоящи събития и Богоугодни дела в полза на нашата Православна Църква.

През втората част беше Ритуално назначен Коменданта и Офицерския съвет на Дома на София, както и нови Постуланти - бъдещето на нашето Братство.

Събитието завърши с Братски обяд.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 33

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите